5 planten die goed gedijen in de volle zon in Nederland

Als je een zonnige tuin hebt, dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Maar niet alle planten zijn geschikt om in de volle zon te staan. Sommige kunnen verbranden of uitdrogen. Gelukkig zijn er ook planten die goed tegen de zon kunnen en toch prachtig blijven bloeien. In deze blogpost stellen we vijf van die planten aan je voor.

1. Lavendel

Lavendel is een prachtige plant met paarse bloemen en een heerlijke geur. Het is een plant die goed tegen warmte en droogte kan en dus prima in de volle zon kan staan. Lavendel groeit het beste op een zanderige, goed doorlatende grond. Knip de plant na de bloei terug om hem compact te houden en om te voorkomen dat hij houtig wordt.

2. Ridderspoor

Ridderspoor is een statige plant met lange, kleurrijke bloemaren. Hij houdt van een zonnige plek in de tuin en kan goed tegen droogte. Zorg wel voor een goed doorlatende grond en geef hem in droge periodes extra water. Ridderspoor is er in diverse kleuren, van paars en roze tot wit en blauw.

3. Zonnehoed

De zonnehoed is een plant met prachtige bloemen die lijken op madeliefjes. Hij kan goed tegen de zon en droogte en houdt van een humusrijke grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want daar kan de zonnehoed niet goed tegen. Je kunt de zonnehoed in diverse kleuren vinden, zoals geel, oranje en rood.

4. Vlinderstruik

De vlinderstruik is een plant die niet alleen prachtige bloemen heeft, maar ook veel vlinders naar je tuin trekt. Hij houdt van een zonnige plek en kan goed tegen droogte. De vlinderstruik groeit snel en kan flink groot worden, dus houd hier rekening mee bij het planten. Knip de plant na de bloei terug om hem compact te houden.

5. Helenium

Helenium is een plant met prachtige bloemen in warme kleuren, zoals oranje, geel en rood. Hij houdt van een zonnige plek in de tuin en kan goed tegen droogte. Helenium groeit het beste op een humusrijke, goed doorlatende grond. Knip de plant na de bloei terug om hem compact te houden.

Als je op zoek bent naar planten die goed gedijen in de volle zon in Nederland, dan zijn deze vijf planten zeker het overwegen waard. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar kunnen ook tegen een stootje. Plant ze op de juiste plek en geef ze af en toe wat extra water en je zult er jarenlang van kunnen genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top